Vanaf vrijdag 5 mei 19.00 uur tot en met maandagochtend 6.00 uur is het Stationsgebied afgesloten voor al het verkeer. In dit weekeinde sluit de aannemer de nieuw aangelegde weg aan op de oude verbindingen (de Parallelweg ter hoogte van het busstation en de Middenweg ter hoogte van de Vijfsprong.

Alle werkzaamheden worden dit weekeinde uitgevoerd. Daarmee beperken we de overlast zoveel mogelijk. Om deze planning te halen wordt wel dag en nacht doorgewerkt. Wij hebben de aanwonenden hierover op een eerder tijdstip geïnformeerd en om hun begrip gevraagd.

Wat is er precies afgesloten

Het gehele gebied voor het station is afgesloten voor verkeer. De Gravenstraat, de Beatrixstraat en het Julianaplein zijn daardoor niet toegankelijk vanaf de Parallelweg en de Middenweg. Het station en busstation blijven bereikbaar te voet of met de fiets (aan de hand). Een aantal busroutes wordt aangepast.

Omleidingsroute

Verkeer wordt met borden omgeleid. Vanaf de Middenweg loopt de omleidingsroute door het centrum via de Polderweg/Prins Hendriklaan – Kanaalweg – Weststraat. Vanaf de Kievitstraat  rijdt u de route via Ruyghweg – Fabrieksgracht. De nood- en hulpdiensten zijn natuurlijk geïnformeerd over de afsluiting.

Ziekenhuisbezoek

Lijn 30 rijdt dit weekeinde niet langs het ziekenhuis. Lijn 32 alleen tijdens haar rit van Den Helder naar Julianadorp. Het ziekenhuis is verder te bereiken met lijn 31. Deze stopt op beide NS stations.

Aanpassingen busroutes – en tijden

De afsluiting van het Stationsvoorplein heeft ook gevolgen voor de bussen en de bereikbaarheid van het (bus-) station. Het station is tijdens deze werkzaamheden alleen vanuit zuidelijke richting, dus vanaf de Kievitstraat/Parallelweg te bereiken. De bussen verlaten het busstation ook weer alleen in zuidelijke richting (via de inrit) richting de Kievitstraat. Dat houdt in dat de bussen mogelijk van andere perrons vertrekken dan u gewend bent. De bushaltes aan de Javastraat en de Prins Hendriklaan zijn tijdens het genoemde weekend buiten gebruik.

Connexxion rijdt zoveel als mogelijk de routes die u gewend bent. Door verschuivingen in de routes kan het echter zijn dat u als reiziger op andere bushaltes moet opstappen of over moet stappen, waardoor u langer onderweg bent. De gevolgen per buslijn zijn de volgende:

Lijn 30

Lijn 30 (tussen Julianadorp en station Den Helder) rijdt tussen Julianadorp en station Zuid  haar normale route. Vanaf station Zuid rijdt lijn 30 naar station Den Helder via de Pastoor Koopmanweg, Drs. F. Bijlweg, Flevostraat, Texelstroomlaan, Waddenzeestraat, Schootenweg, Kievitstraat, Parallelweg. In omgekeerde richting wordt bovenstaande route in omgekeerde volgorde gereden.

De bushaltes aan de Marsdiepstraat, Timorlaan, ziekenhuis en Javastraat worden niet door lijn 30 aangedaan. Passagiers met het ziekenhuis als bestemming kunnen op station Zuid overstappen op lijn 31 richting station Den Helder. Ook is het ziekenhuis te bereiken via station Den Helder, door daar op lijn 31 te stappen.

Lijn 31

De bus die rijdt tussen station Zuid en station Den Helder in het centrum rijdt haar reguliere route met uitzondering van het gedeelte tussen de Prins Hendriklaan/Polderweg. De bushalte aan de Prins Hendriklaan wordt niet aangedaan; de bus rijdt om via de Weststraat, Fabrieksgracht, Ruyghweg (vv). Het ziekenhuis is met lijn 31 vanaf beide stations goed te bereiken.

Lijn 32

Tussen Julianadorp en station Zuid rijdt lijn 32 de route die u gewend bent in beide richtingen. Op de route van station Zuid naar station Den Helder rijdt lijn  32 echter een andere route dan tussen station Den Helder en station Zuid.

Vanaf station Zuid naar station Den Helder  rijdt lijn 32 de route via de Pastoor Koopmanweg, Drs. F. Bijlweg, Flevostraat, Texelstroomlaan, Waddenzeestraat, Schootenweg, Kievitstraat, Parallelweg. Reizigers met bestemming het ziekenhuis kunnen op station Zuid overstappen op lijn 31 richting station Den Helder.

Tussen station Den Helder en station Zuid rijdt lijn 32 de volgende route: station, Parallelweg, Kievitstraat, Schootenweg, Waddenzeestraat, Texelstroomlaan, Brakkeveldweg, Sportlaan, Timorlaan, ziekenhuis, Timorlaan, Sportlaan, Brakkeveldweg, Texelstroomlaan, Flevostraat, Drs.F. Bijlweg, Pastoor Koopmanweg, station Zuid. De bus maakt dus een extra ronde via het ziekenhuis, maar dan alleen op de route richting Julianadorp.

Reizigers op het traject Texelstroomlaan – Brakkeveldweg – Sportlaan – Timorlaan die naar het station willen reizen, stappen bij de halte Timorlaan (Ten Anker) op lijn 31 richting station Den Helder.

Lijn 33

De bus van en naar de TESO rijdt haar route via de Ruyhgweg, Fabrieksgracht, Weststraat, Hoofdgracht in beide richtingen. Deze route is langer dan de gebruikelijke route via de Kanaalweg. Passagiers moeten rekening houden met extra reistijd, omdat de kans bestaat dat de overstap naar de trein of boot langer duurt.

Lijn 34, lijn 135, lijn 158, lijn 652

De afsluiting heeft geen gevolgen voor lijn 34 (De Schooten), lijn 135 (Hoorn-Den Helder vv.), lijn 158 (Hippolytushoef-Den Helder vv) en lijn 652 (scholierenlijn van en naar Schagen). De bussen voor deze lijnen rijden de normale routes en dienstregeling. Let u wel op andere instaphaltes op het busstation zelf.