Oosterhof Holman Beton & Waterbouw gaat de brug over de Boerenverdrietsluis in Den Helder renoveren. Voor deze klus heeft ontwikkelmaatschappij Zeestad vijf aannemers gevraagd om mee te doen aan een aanbesteding, waarna de partij uit Grijpskerk de opdracht is gegund. Eerder heeft Oosterhof Holman al meegewerkt aan de renovatie van de Boerenverdrietsluis zelf.

De brug over de sluis verbindt Buitenveld met Willemsoord. Momenteel is de brug vanwege z’n slechte staat afgesloten. Aannemer Oosterhof Holman gaat het infrastructurele kunstwerk terugbrengen in de originele staat, waarbij het karakteristieke uiterlijk behouden blijft. Onder andere het dek en de val (beweegbare gedeelte) worden aangepakt, evenals de draaiende delen van de brug. Maandag 7 november starten de voorbereidende werkzaamheden. Donderdag 10 november wordt de brug gedemonteerd om naar de werf te transporteren. Op de werf wordt de brug gestraald en voorzien van een nieuwe coating.  De EOC-Traditionele Schepenbeurs van 11 t/m 13 november wordt niet gehinderd door de werkzaamheden.

Oosterhof Holman rondt de werkzaamheden aan de brug grotendeels af voor Sail 2023. Tijdens dat evenement kunnen bezoekers zich dan gemakkelijk tussen Willemsoord en Buitenveld bewegen. Na Sail pakt de aannemer nog de elektrotechnische onderdelen van de brug aan.

Het Boerenverdriet is een dokkanaal met een sluis met dubbele deuren. Het verbindt het Natte Dok via de Koopvaardersbinnenhaven met het Noordhollands Kanaal. Het kanaal, dat in 1820 is aangelegd, was nodig om meer dan een toegang naar het Natte Dok te hebben. Oorspronkelijk lag er een vlotbrug; in 1955 is deze vervangen door de huidige stalen ophaalbrug.