Aannemer Oosterhof Holman brengt de Boerenverdrietbrug terug in de originele staat. Vanaf maandag worden de voorbereidingen getroffen om de val – het liggende deel van de brug – terug te kunnen plaatsen. Woensdag 7 juni komt het ponton aan en wordt de val weer op zijn plek gehesen. Hiermee is eerste fase afgerond: de verbinding tussen Willemsoord en Buitenveld is hersteld en vanaf Sail kunnen bezoekers zich dan gemakkelijk tussen Willemsoord en Buitenveld verplaatsen.

De Boerenverdrietbrug trok bij het uithijsen veel bekijks. In opdracht van Zeestad heeft aannemer Oosterhof Holman de brug in de winter gedemonteerd. Op een ponton zijn de verschillende onderdelen naar de werf gebracht waar de brug compleet is gerenoveerd.

Het volledig terugbrengen van dit infrastructurele kunstwerk verloopt in fases. Nu wordt de verbinding hersteld. Na de kermis worden ook de draaiende delen van de brug, zogeheten hameitorens en de balans, teruggeplaatst.  In de tweede helft van het jaar pakt de aannemer nog de elektrotechnische onderdelen van de brug aan.

Na renovatie kan de karakteristieke Boerenverdrietbrug straks weer minstens 50 jaar mee.