Een bijzonder project, de nieuwe stationslocatie, is af. In heel korte tijd heeft het gebied een enorme verandering ondergaan. Vanuit de stedenbouwkundige invalshoek moest het gebied overzichtelijker worden en meer beschutting bieden. Vanuit de inwoners moest het gebied vooral een warm welkom in Den Helder worden, met een groene en maritieme uitstraling. Niet eenvoudig om al deze elementen een plek te geven, maar het resultaat is nu duidelijk zichtbaar.

Tijdens het werk moest het station steeds bereikbaar blijven, moesten auto en bus steeds door kunnen rijden en moesten fietsers en voetgangers zich er veilig tussendoor kunnen begeven. Zowel boven als onder de grond werd gewerkt. Met ruim 100 bomen en groene grasmatten tussen gezellige zitmuurtjes is het gebied zeker groener geworden. Wie uit het station komt, ziet gelijk welke looproute hij moet nemen om bij de winkels te komen, of het park in te gaan. En natuurlijk moeten de komende tijd de nieuwe wandel- en fietspaden even wennen.

De laatste hand aan het werk wordt na Sail Den Helder 2017 gelegd. Maar het grootste deel van het werk is af. Reden voor een feestje! Op vrijdag 16 juni opent wethouder Lolke Kuipers de nieuwe stationslocatie. Samen met twee schoolklassen van respectievelijk de Thorbeckeschool en de Windwijzer legt hij de laatste hand aan de inrichting. Dit vindt plaats om 13.00 uur direct voor het station. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.