Bij de nieuwe woningen aan de Koningstraat/Oostslootstraat richt Zeestad de openbare ruimte opnieuw in. Het werk wordt gecombineerd met werkzaamheden aan de riolering. Ook in delen van de Loodsgracht en de Hoogstraat worden werkzaamheden uitgevoerd.

Nieuwe inrichting

De Oostslootstraat blijft een eenrichtingsstraat (richting Prins Hendriklaan) met trottoir aan beide zijden. De aansluiting van de Oostslootstraat op de Prins Hendriklaan is naar het zuiden geschoven. Aan de noordzijde van de Oostslootstraat, vlak vóór die nieuwbouw, is het trottoir breed. Hier komt een groenperk met beplanting in verschillende soorten en kleuren. Aan de zuidzijde wordt een aantal parkeerplaatsen gemaakt.

Planning

De werkzaamheden starten begin oktober. In maart 2025 is het werk klaar. Om de overlast te beperken worden de werkzaamheden in fases uitgevoerd (zie pagina 2-4). Tijdelijke omleidingen worden gemaakt via de Loodsgracht of de Oostslootstraat. Dit wordt met borden aangeduid. Op de kaarten is rood gearceerd welk deel van het werk in welke fase wordt uitgevoerd. De Koningstraat wordt later opnieuw ingericht omdat nog op verschillende plekken nieuwe woningen worden gebouwd.

Aannemer

De riolerings- en bestratingswerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer J.J. Meijer uit Den Helder. De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen vanaf 7.00 tot 17.00 uur. Voor vragen tijdens de werkzaamheden belt u dhr. J. Wiegersma op 06 – 30974199. Hij is de toezichthouder.

Voor meer informatie gaat u naar stadaanzee.nl