Het stadhuis van Den Helder is uitgeroepen tot de winnaar van de BNA Award “Beste gebouw van het jaar” in de categorie “Meest stimulerende omgeving”. Dit is bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de architectuurprijzen van Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus. Door de landelijke vakjury is het stadhuis uitgeroepen tot “meest stimulerende omgeving”.

In het juryrapport staat onder meer het volgende: “De jury is vol lof over dit project. De keuzen van de gemeente om op deze plek te gaan zitten is gedurfd, de publieke functie van het stadhuis vormt een verrijking voor het gebied. De architecten hebben goed gekeken naar de identiteit van kwaliteiten van de bestaande gebouwen. In plaats van het contrast te zoeken – de gangbare aanpak – hebben ze in de nieuwe bouwdelen op een eigentijdse manier op het bestaande voortgeborduurd. De ruimtelijke beleving is daardoor versterkt; als je de publiekshal binnenstapt proef je de historie”.

De prijs is een groot compliment aan Zeestad als opdrachtgever, aan de architecten bureaus Office Winhov en Van Hoogevest Architecten en aan de gemeente die bewust koos voor een plek op Willemsoord, in het historisch hart van de stad.